Na de bevalling

FIT & BEWUST IN VORM

Na de geboorte van jullie zoontje, dochtertje of meerling  is jullie leven op meerdere gebieden veranderd. Vooral als het jouw-jullie eerste kindje is, zall je een nieuw ritme en nieuwe balans gaan zoeken. In je lichaam start dit proces vanuit zichzelf o.a. door de hormonale veranderingen.

Vele momenten staan in het teken van de verzorging en liefde voor jullie kindje(s). De veranderingen en het herstel van jezelf komen soms - of zelfs vaak - op de tweede of derde plaats, terwijl de opbouw en de nieuwe balans van het gehele lichaam juist in deze periode zo belangrijk is, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

'FIT met YOGA' is een programma, dat specifiek gericht is op de spiergroepen die tijdens de bevalling mee-gerekt zijn. Je kunt de lessen volgen vanaf 6 weken na de bevalling. Is er sprake geweest van een keizersnede, dan kun je na 8-10 weken starten. Informeer bij elke sport eerst je controlerend arts.

De lessen

 • Oefeningen die de bekkenbodem- en buikspieren versterken
 • Onderrug ontspannende en versterkende yogahoudingen
 • Houdingen die het bovenste deel van de rug- en nekspieren versterken.
  Deze worden eenzijdig belast tijdens het dragen en voeden van je kindje.
 • Energie gevende oefeningen
 • Balans en aandacht voor jezelf

Heb je zwangerschapsyoga gedaan, dan weet je dat balans en houding, adem en aandacht een belangrijk onderdeel zijn van mijn lessen. De houding wordt van binnenuit ingezet om zo een juiste opbouw van de houding te garanderen. Grensbewaking is een belangrijk aspect, hetgeen je ook kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

FIT met YOGA brengt je méér dan soepelheid, versterking van spieren en kracht. Het lichaam is intelligent en slaat de oefeningen op. Hoe vaker je traint, des te meer jouw gehele lichaam in balans is, fysiek en psychisch.

Yoga bij GT-YOGAFIT is realistisch, bewust en toepasbaar in jouw werk en leven.

Praktisch informatie:

 • 10 wekelijkse lessen
 • Kosten: € 95
 • Proefles: Helaas zijn wij vanaf 2019 genoodzaakt - wegens ervaringen in de afgelopen jaren - om een vergoeding te rekenen voor de proefles.Graag begrip hiervoor. Op het moment dat je besluit door te gaan met de 10 weken cursus, dan krijg je dit bedrag terug,  doordat dit in mindering wordt gebracht op de kosten van de 10 weken cursus. Je ontvangt hierdoor 11 lessen in plaats van 10 voor het aangegeven cursusbedrag.
 • Locatie Emmen - Nieuw-Amsterdam donderdagavond
 • Deze locatie is vanuit verschillende windrichtingen een centrale plek, met parkeergelegenheid.