Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd met jouw zwangerschap!
Zwanger zijn is een belangrijke periode in het leven van elke vrouw. Onder invloed van de hormonale veranderingen merk je, dat het lichaam zich op een natuurlijke manier voorbereidt op de verschillende fasen van de zwangerschap en de bevalling. Lichamelijk, mentaal en emotioneel zullen de veranderingen waarneembaar zijn. Juist tijdens de zwangerschap is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Yoga is één van de meest ideale bewegingsvormen om je soepel en fit te voelen tijdens de zwangerschap en goed voorbereid de bevalling in te gaan. Ben jij op zoek naar zwangerschapsyoga in de buurt van Emmen en Sleen? Dan ben je van harte welkom! Het prettige is,dat je al vanaf 3 maanden kunt starten. Ervaring met yoga is niet nodig. Door de training in ontspanning, bewustzijn en balans zul je ervaren dat yoga een effectieve ondersteuning biedt.

De yogalessen
Er is veel aandacht voor die lichaamsdelen die extra worden belast: het bekken, de rug en de benen. Voor de spiergroepen die tijdens deze periode mee-rekken. Daarnaast ervaar je wat aandacht en adem jou, jouw kindje en jouw lichaam kunnen geven. Je leert te ontspannen en te vertrouwen op je lichaam. Ook de mindfulness-oefeningen dragen hieraan bij. Hiermee is yoga tevens een goede mentale voorbereiding op de bevalling, waardoor je de zwangerschap bewuster en meer ontspannen kunt beleven. Je leert ademhalingstechnieken voor het opvangen van de weeën en het meegaan in de natuurlijke kracht van de persweeën. Tijdens mijn lessen worden stilte en muziek afwisselend geïntegreerd, ook muziekinstrumenten, die de oefeningen ondersteunen in rust en ontspanning. de baby's ervaren de klank, de intentie en de rust. De les wordt afgerond met een ontspanningsoefening of meditatie en een kop thee. Er is ruimte om even na te praten.

Wat leer je?

 • Verschillende oefeningen die de zwangerschap en bevalling kunnen vergemakkelijken.
 • Een natuurlijke en bewuste ademhaling.
 • Je leert - met behulp van de adem - de aandacht naar díe delen van het lichaam te brengen, die het nodig hebben om te kunnen ontspannen.
 • Je leert verschillende soorten ademhalingstechnieken, die je kunt gebruiken vóór, tijdens en ná de bevalling.
 • Je leert oefeningen ter versterking van de verschillende spiergroepen, die tijdens en ná de zwangerschap het lichaam ondersteunen in soepelheid en vorm.
 • Je leert contact maken met het kindje met behulp van verschillende methoden.
 • Je leert eenvoudige ontspanningsmassages.
 • Je ervaart en beleeft hoe jouw lichaam en jouw kindje reageren op de natuurlijke klank en trilling van muziek.

Natuurlijk proces
Soms heb je een voorstelling van de bevalling of hoor je ervaringen, die je onrustig maken. Laat deze voor wat ze zijn: van de ander. Elke bevalling is anders, ook de tweede bevalling kan anders gaan dan de eerste-. Bedenk, dat nieuw leven doorgeven, van nature in ons aanwezig is en dat adem en aandacht twee belangrijke eigenschappen zijn die jou ondersteunen bij het zelf begeleiden van de geboorte van jouw eigen kindje. In mijn lessen reik ik je methoden aan om telkens rust te creëren, bewust te worden van de veranderingen in jezelf, ruimte te maken voor het groeiende kindje en zelfsturing in te zetten tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Samen met jouw partner
Het is fijn als je partner jou ondersteunt en weet, welke processen jij doorloopt tijdens de zwangerschap en de bevalling. Daarom worden er af en toe lessen met partner ingepland. Door de oefeningen in deze lessen ervaart hij-zij, hoe belangrijk zijn-haar aanwezigheid en ondersteuning kan zijn, met name ook tijdens de bevalling en het sámen begeleiden van jullie kindje. Door de - bewuste - aanwezigheid kan de partner beter aanvoelen, wat jij nodig hebt.

Praktisch informatie:

 • 10 wekelijkse lessen, 10 aaneensluitende weken
 • Inclusief partner-les
 • Kosten: € 100,=
 • Een proefles is altijd mogelijk
  Proefles: Helaas zijn wij vanaf 2019 genoodzaakt - wegens ervaringen in de afgelopen jaren - om een vergoeding te rekenen voor de proefles.Graag begrip hiervoor. Op het moment dat je besluit door te gaan met de 10 weken cursus, dan krijg je dit bedrag terug doordat dit in mindering wordt gebracht op de kosten van de 10 weken cursus. Je ontvangt hierdoor 11 lessen in plaats van 10 voor het aangegeven cursusbedrag.
 • Locatie Emmen - Nieuw-Amsterdam op maandagmiddag en dinsdagavond. 
 • Deze locatie is vanuit verschillende windrichtingen een centrale plek, met parkeergelegenheid.

Update 01.06.2020 In verband met de Corona maatregelen van het RIVM zullen de cursuslessen in aangepaste vorm worden gegeven.

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie, neem dan contact op met Gemmy 06 2323 9979 of mail naar gemmy@gtyogafit.nl